Régi szennyestartó láda felújítása

Talán ez az 1943-as szennyestartó láda volt az, ahonnan “indultam”.

Mondhatjuk, hogy egy családi örökség, az a tipikus… , ami mások által tüzelőként , vagy a szemétben végezte volna.

A felújítás előtt készült képek:

violett_dekor_szennyestarto_lada_1 violett_dekor_szennyestarto_lada_2

Nekem már akkor több volt ez, már akkor láttam, hogy lelke van, és ő lesz az én kis kincses ládikám !

Ekkor még sajnos nem volt csiszológépem, így kézzel történt a felületek átcsiszolása.

A teteje, mivel sérült volt, így legegyszerűbbnek azt láttam, ha újat készíttetek bútorlapból, ami strapabíró is és szép is lesz egyben.

A csiszolást a pormentesítés követte, ami után a Bauhaus-ban kikevertetett lila színű vízbázisú zománc festéket kompresszoros festékszóró segítségével vittem fel a felületre.

violett_dekor_szennyestarto_lada_3

Ez nagyban segítette a munkámat, hiszen így egyenletesen oszlik el a festék, nem lesz foltos, és sokkal gyorsabban szárad (már, ha persze tudjuk, hogy hogyan kell helyesen dolgozni a festékszóró pisztollyal) . A festéket 3 rétegben vittem fel, ezzel időtállóvá téve a leendő bútoromat.violett_dekor_szennyestarto_lada_4

Miközben száradt a festék, előkerültek a csavarok, és egy újabb gondolat : “a teteje felnyitáskor túlságosan hátra fog dőlni” – így hát jött is az ötlet, hogy egy kis praktikával ki kell küszöbölni ezt a kis kellemetlenséget, hiszen le fogom verni a mögé eső falat, ha a helyére kerül a kincsesládikám.

 

violett_dekor_szennyestarto_lada_5Egész egyszerűen erősebb, műanyagos hatású zsinórból készítettem fonatokat, amiket gyöngyökkel díszítettem, és miután megszáradt a festék mindenhol, rászereltem a bútorlapot a tetejére, és rögzítésre kerültek a fonatok is, violett_dekor_szennyestarto_lada_8amik nagyszerű szolgálatot nyújtanak azóta is, és így kényelmesen tudok benne keresgélni, pakolászni minden alkalommal.

A peremre gumit, a talpaira pedig filcet ragasztottam, hogy elkerüljük a kopást.

1 napos munka volt, az első munkám, amit azóta is nagy becsben tartok, és amikor ránézek, örülök, hogy megmentettem. Modern, Violás tárolóként szolgál a mindennapok során.

 

Felhasznált anyagok a munka során: Színre kevertetett fényes vízbázisú zománcfesték – 1 l
violett_dekor_szennyestarto_lada_7violett_dekor_szennyestarto_lada_6

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük